Arhiva vesti

Decembar 2006. - Beograd
Klinika za trenere

Prvi lični kontakt kraljevčana sa ljudima iz Bejzbol saveza Srbije i iz drugih bejzbol klubova u Srbiji je uspostavljen na održanoj klinici za bejzbol trenere 16. i 17. decembra 2006. godine. Predavači su bili Goran Stanojević i Branko Nenadić treneri iz Karlovca (Hrvatska) i Christopher Coombs novi trener BK Angels (Čačak). Na klinici su prenesena znanja i veštine koje su nepohodne trenerima za uspešno viđenje timova. Na klinici su prisustvovali treneri svih klubova u Srbiji, a ispred BK 7 Kruna, koji je u fazi osnivanja, kliniku je pohađao Srđan Ćosić. Ovoje prva klinika za trenere ikada organizovana u Srbiji, a BSS najvaljuje još ovakvih edukacija.


Decembar 2006. - Beograd
Sastanak Bejzbol saveza Srbije

U Beogradu je 16. decembra 2006. godine održan sastanak BSS na kojem su prisustvovali predstavnici svih klubova u Srbiji (Vojvode, Kraljevo, Vojvodina, Čačak, Beograd'96, Zrenjanin, Juniori, Dogs, Niš).
Nakon duže rasprave predstavnici premijer lige ipak su uvrstili BK Gradnulica Bečkerek iz Zrenjanina u Avirex Bejzbol Ligu, kao 5. klub. Liga će se igrati po trokružnom sistemu (svako sa svakim 3 puta ), čime bi svaki klub odigrao 12 utakmica u prvenstvu. Liga počinje 31.03.2007. godine.
Dok će u 1. ligi učestvovati najmanje četiri ekipe (Kraljevo, Čačak, Niš i Juniori), dok se očekuje odgovor klubova iz Kragujevca i Valjeva.


Januar 2007. - Kraljevo
Osnovan bejzbol klub 7 Kruna Kraljevo

Na osnivačkoj skupštini održanoj 25. januara 2007. godine u Kraljevu osnovan je bejzbol klub „7 Crowns”. Klub je osnovan kao samostalna sportska organizacija koja se bavi razvojem i unapređenjem bejzbola. Za predsednika kluba je izabran Vuk Stašević, a za generalnog sekretara Srđan Ćosić. Vizija članova skupštine i rukovodstva kluba je popularizacija bejzbola kod mladih i dece u Kraljevu i širem regionu. Ciljevi koji su pred nama su okupljanje igrača juniora i seniora i njihovo uvođenje u trenažni proces, što će voditi i uključivanju našeg kluba u takmičenje u 1. ligi Srbije, već od naredne godine.


April i maj 2007. - Kraljevo
Promocija bejzbola u osnovnim školama

Tokom aprila i maja meseca BK 7 kruna je promovisao bejzbol po kraljevačkim osnovnim školama. U četiri najveće gradske škole učenici od 5. do 8. razreda imali su priliku da saznaju pravila i osnovne elemente igre, kao i da prvi put dođu u kontakt sa bejzbol opremom. Pored bejzbola učenicima su prezentovana i pravila američkog fudbala - (flag football varijanta), tu promociju je sproveo klub KAF Kraljevo Royal Crowns, sa kojima je naš klub u bratskim odnosima. Procena klubova je da je blizu 700 učenika prisustvovalo ovim promocijama. Direktori i nastavnici fizičkog vaspitanja u četiri najveće osnovne škole: OŠ "IV kraljevački bataljon", OŠ "Svetozar Marković", OŠ "Jovo Kursula" i OŠ "Dimitrije Tucović" su izašli u susret klubovima i pomogli ovu akciju.


Maj 2007. - Kraljevo
Selektor reprezentacije u Kraljevu

Krajem maja meseca BK 7 kruna je ugostio selektora reprezentacije Srbije Krisa KUMBSA, koji je sa šefom čačanskog BK Angels  Markom NIKOLIĆEM održao pokazni trening za bejzbol trenere. Trening sa selektorom KUMBSOM je bio veoma koristan kao dopuna i podsećanje usvojenih znanja.


Jun 2007. - Beograd
Trofej Beograda

Pod pokroviteljstvom Skupštine Grada Beograda, odigran je turnir za osvajanje 5. "Trofeja Beograda" za ekipe sa igračima do 16.godina starosti. Učestvovali su: BK Beograd `96, BK Angels -  Čačak, BK Gradnulica - Zrenjanin, BK Novi Sad, SK Juniori - Beograd i SK Beograd `96. Trofej je osvojila Gradnulica, BK Novi Sad je bio 2., a Juniori 3.
Za BK Angels - Čačak je nastupilo i dvoje igrača BK 7 Kruna - Kraljevo, Milica i Bojan, oboje starosti od 13. godina. Ovo im je bilo prvo učešće na bejzbol turniru i ujedno i prvo takmičarsko iskustvo.


Avgust 2007. - Kraljevo - Press clipping
Palica za igru - Bejzbol osvaja kraljevčane

 

U lokalnom nedeljniku "Kraljevačke Novosti" od 8.avgusta 2007.g objavljen je članak o kraljevačkom bejzbol klubu 7 Kruna. 
Što je i prvo pojavljivanje našeg kluba u lokalnim medijima. Novinar "Kraljevačkih Vesti" je bio gost našeg kluba i tom prilikom su ga upoznali sa dosadašnjim aktivnostima i planovima predsednik Vuk STAŠEVIĆ i trener Srđan ĆOSIĆ. 
Članak možete pogledati ovde.


Avgust 2007. - Kraljevo
Trenersko pojačanje za krune

BK 7 Kruna je dobio trenersko pojačanje dolaskom Marka STANOJEVIĆA bivšeg igrača bejzbol kluba "Sleepers" iz Kragujevca. Njegova igračka karijera u Kragujevcu je trajala tri godine te je iskustvo koje poseduje veoma dragoceno za klub koji je u povoju. Tokom avgusta meseca nov trener je održao četiri treninga na kojima je sa igračima dosta radio na njihovoj fiyičkoj spremi, i na vežbanju pozicija u infildu. Na poslednjem avgustovskom treningu igrači su radili mini skrimidž, sa akcentom na tehnici udaranja palicom. Obzirom da studira u Beogradu Stanojević će kao pomoćni trener držati periodične treninge igračima 7 Kruna. Marko je primljen i u Upravni odbor BK 7 Kruna i zajedno sa drugim članovima će raditi na promovisanju bejzbola kod dece i mladih.


Septembar 2007. - Beograd
Bejzbol festival

U nedelju 23.09.2007. na bejzbol terenu Ada Ciganlija održaće se seminar za trenere i igrače, kao i turnir za decu do '91 godišta, cela akcija počinje u 9.30h.
Seminar će se održati 4 trenera Bobby Leonard, Greg Duff, Joe Donelson i Christopher Coombs, kao i trener koji je poslat od strane CEBA u saradnji sa MLB.
Na bejzbol turnir prijavljeno je do sada 6 ekipa, BK Vojvodina, BK Angels, BK Gradnulica, BK Novi Sad, BK Beograd'96 i BK Dogs. Pošto je ovaj ceo događaj predviđen da populariše bejzbol kod dece, svako dete koje se pojavi u 9.30h biće prijaljeno da igra, što znači da će i igrati. Juniori bejzbol kluba „7 Kruna“ Kraljevo će takođe učestvovati na ovom turniru.
Od 14.30h biće rezervisano za roditelje, sponzore i novinare koji budu u nedelju na Adi Ciganliji.Svi će dobiti priliku da udare lopticu koju će izbacivati mašina.
PRAVILA TURNIRA ZA DECU
-za svaku ekipu mogu nastupati dečaci koji su rođeni 1991. godine i mlađi
-za svaku ekipu može nastupati devojčice koje su rođene 1989.godine i mlađe
-utakmice se igraju 45minuta ili 5 izmena
-na svim utakmicama umesto bacača (pitcher) loptice će izbacivati pitching mašina
-teren će biti manji, tako da će autfild ograda biti 65m, dok će razmak između baza biti 20m.
-nema krađa i nema baze na 4 ball-a
-igra se sa gumenim loptama sa šavovima
-igrači koji izađu mogu ponovo ući na teren na bilo koju poziciju
-u jednoj izmeni mogu udarati 9 udarača, onog momenta kada devti udarač udari i kada se završi akcija izmena je gotova, tj. ekipe menjaju uloge
-izmena ne može početi u 40-tom minutu


Septembar 2007. - Beograd
Seminar za srpske trenere i igrače

U nedelju 23.09.2007. na bejzbol terenu Ada Ciganlija održan je seminar za trenere i igrače, kao i turnir za decu do '91. godišta. Seminar su  održali američki bejzbol stručnjaci Bobi Leonard (Bobby Leonard), Greg Daf (Greg Duff), Džoe Donelson (Joe Donelson) i Kristofer Kumbs (Christopher Coombs).  Ova trenerska četvorka je pored osnova igre, pokazala i mnogo trenerskih i igračkih trikova koji će biti od velike koristi srpskim trenerima i igračima da unaprede svoje ekipe. Turnir za juniore, kao i seminar za srpske bejzbol trenere i igrače je realizovan u organizaciji Bejzbol Saveza Srbije, Evropske Bejzbol Konfederacije i američke Major League Baseball (MLB).


Septembar 2007. - Beograd
Donacija prijatelja iz SAD za 7 Kruna

Na Bejzbol festivalu 2007., zahvaljujući Kristoferu Kumbsu (Christopher Coombs) i njegovim prijateljima iz SAD, Bobiju  Leonardu (Bobby Leonard), Gregu Dafu (Greg Duff) i Džoe Donelsonu (Joe Donelson), bejzbol klub “7 Kruna” je dobio značajnu donaciju u bejzbol opremi. Sportska oprema koju su američki treneri poklonili kraljevačkom klubu se sastoji od kečerke opreme, bejzbol rukavica, palica i loptica. Dobijanjem ove donacije BK “7 Kruna” je osposobljen da nastavi da radi sa decom i mladima u daleko boljim uslovima, nego do sada. U ime kluba i tima BK “7 Kruna”, zahvaljujemo se darodavcima na opremi, kao i na obrazovanju i podršci koju su nam pružili.


Septembar 2007. - Beograd
Prvo takmičenje BK 7 Kruna, Kraljevo

U okviru Bejzbol festivala 2007., na turniru za decu do ’91. godišta, prvi put je zvanično nastupila juniorska selekcija kraljevačkog bejzbol kluba “7 Kruna”. Krune su nastupile u sastavu: Bojan Tošić (13), Milica Milenković (13), Nikola Rovčanin (12) i Milica Rovčanin (14), hvatač kraljevačkog tima je bio njihov pomoćni trener Marko Stanojević, a kao podrška na mašini za bacanje je bio igrač seniorske selekcije Nikola Đorđević. Kraljevački tim su dopunili Amerikanac Scott Bannert, Čačanin Gavrilo Maksić (BK Angels), Beograđanin Nenad Jevtić (BK Vojvode) i Meksikanac Viktor Gvaldado, svi starosti do 15 godina. Kraljevački bejzbol tim je odigrao ukupno  tri utakmice, od kojih je izgubio dve, prvu od BK “Gradnulica” iz Zrenjanina, a drugu od BK “Beograd ‘96”. U trećoj utakmici koja je bila za 5. mesto na turniru, kraljevčani su pobedili ekipu BK “Dogs” i tako ostvarili prvu zvaničnu pobedu na jednom takmičenju.  Uz konsultacije glavnog trenera Srđana Ćosića, ekipu BK “7 Kruna” je na terenu vodio Kristofer Kumbs (Christopher Coombs) američki bejzbol trener koji je ujedno i selektor A tima bejzbol reprezentacije Srbije.  BK "7 Kruna" se zahvaljuje treneru Krisu Kumbsu i svim igračima koji su se na turniru priključili našem timu i svim ostalima koji su nam pružili podršku.


Septembar 2007. - Kraljevo
Prvo takmičenje i prva pobeda kraljevačkog bejzbol kluba 7 Kruna - Press Clipping

 
U lokalnom nedeljniku Kraljevačke Vesti od 25.09.2007. godine, objavljen je kratak tekst o učešću BK 7 Kruna na turniru održanom u okviru Bejzbo Fesitvala 2007. na Adi Ciganliji. Objavljena je i fotografija juniora BK 7 Kruna i seniora čačanskog BK Anđeli, sa Đorđem Balaševićem.

Članak možete uveličati klikom na sliku.