O klubu

Na inicijativu Srđana ĆOSIĆA, Darka MITROVIĆA i Vuka STAŠEVIĆA  25. januara 2007. godine je u Kraljevu osnovan bejzbol klub 7 Crowns - 7 Kruna. Naša zajednička želja je da bejzbol ispromovišemo u našoj lokalnoj zajednici i regionu radi što većeg uključivanja dece i mladih u sportske aktivnosti. Misija kraljevačkog bejzbol kluba glasi: Bejzbol i softbol klub „7 Crowns” Kraljevo iz Kraljeva (u daljem tekstu: Klub) je samostalna sportska organizacija osnovana radi razvoja i unapređenja bejzbola i softbola.  Opšti ciljevi i zadaci kluba su: organizovano okupljanje dece, omladine i odraslih ljudi radi bavljenja bejzbolom i razvoj bejzbola na principima dobrovoljnosti i amaterizma, formiranje i odgoj zdrave sportske ličnosti, obezbeđivanje uslova za postizanje vrhunskih sportskih rezultata u bejzbolu i softbolu, ostvarivanje saradnje sa preduzećima, sportskim i drugim organizacijama i strukturama, razvijanje saradnje sa bejzbol, softbol i drugim organizacijama fizičke kulture u zemlji i inostranstvu, konstruktivnom zalaganju za ojačanje vaspitnog i stručnog rada u svim oblicima delovanja i aktivnosti. Bejzbol i softbol klub „7 Crowns” sprovodi aktivnosti kao sportska asocijacija i neprofitna organizacija. Članovi Kluba su svi građani koji prihvate Statut kluba. Upravni odbor upravlja klubom. Stručni rad u klubu obavljaju sportski stručnjaci i stručnjaci u sportu u skladu sa Zakonom o sportu i pravilima kluba. Klub ima svoj amblem i logo na srpskom i engleskom jeziku. Boje kluba su cvena i bela.


Uprava

Vuk STAŠEVIĆ, predsednik

Rođen je u Kraljevu 
januara 1975. godine.  Bio je aktivan u nevladinim i neprofitnim organizacijama, kao volonter, aktivista i menadžer. Trenutno studira Mašinski fakultet u Nišu i radi u NVO Građanski savet opštine Kraljevo na projektima od javnog značaja. Posvećen je bejzbolu. 


Darko MITROVIĆ, član UO

Rođen je u Kraljevu marta 1975. godine. Radi kao vaspitač  u kraljevačkoj predškolskoj ustanovi. Poseduje veliko iskustvo u radu sa decom.
Voli bejzbol i američki način života.


Dokumenta

statut_bk_7_kruna_kraljevo.pdf
File Size: 105 kb
File Type: .pdf
Download File

diploma_za_5_mesto.bmp
File Size: 2236 kb
File Type: bmp
Download File

Srđan ĆOSIĆ, glavni trener

Rođen je u Beogradu februara 1976. godine. Radio je u nekoliko nevladinih i neprofitnih  organizacija, kao volonter, aktivista i menadžer. Trenutno radi kao izvršni direktor u NVO Građanski savet opštine Kraljevo. Osnivač je BK "7 Crowns" i predsednik kluba američkog fudbala "Kraljevo Royal Crowns" . 


Marko STANOJEVIĆ, trener

Rođen je u Kraljevu avgusta 1982. godine. 
Trenutno studira PMF u Beogradu i pomaže u trenažnom procesu kraljevačkog tima. Kao srednjoškolac u  Kragujevcu je počeo da igra bejzbol u BC "Sleepers" Kragujevac.